چگونه گروههای مخالف، ایران پس از رژیم اسلامی را شکل خواهند داد؟
شاهزاده رضا پهلوی، که از احترام و مقبولیت گستردهای در میان ایرانیان برخوردار است، معتبرترین گزینه برای هدایت دوران گذار به دموکراسی محسوب میشود. او بهصورت علنی آمادگی خود را برای هدایت دوران گذار ایران اعلام کرده و بر وحدت، حکمرانی سکولار و مقاومت مدنی غیرخشونتآمیز تأکید کرده است.
سه سطح کلیدی برای مبارزه خیابانی
اخیرا مباحثی همچون «ایده مشترک در مورد مبارزه خیابانی» و «تسخیر مکانهای مهم سیاسی در تهران» بهعنوان اصولی مهم در مسیر پیروزی مطرح شدهاند. نگارنده تا حد زیادی با هر دو نظر موافق است و معتقد است که مسیر پیروزی انقلاب ملی، تحت هر شرایطی که در هفتهها و ماههای آینده رخ دهد، از مسیر خیابان میگذرد. در این یادداشت در «درنگ روز» تلاش میشود تا مسیر خیابان کمی باز شود و امیدواریم که موجب بحث جدیتری میان حلقههای میانی رهبری (حدفاصل رهبر ملی و نیروهای میدانی) شود.
رسانهی ملی در هنگام تعلیق دولت ملی
در فقدان دولت ملی، ما فاقد رسانهی ملی هستیم. در مورد ایران این مساله به طور ویژه صادق است. اما رسانههایی که دغدغه ایران دارند و رویکردی ایرانگرایانه دارند می توانند به امر ملی و ایران توجه کنند و تلاش کنند که جای خالی رسانهای ملی را برای همه ایرانیان پر کنند. از این روست که بسیاری از ایرانیان از ضرورت داشتن رسانهی انقلاب ملی سخن میگویند یا از بسته شدن تلویزیون «منوتو» مغموم شده بودند.
سعید قاسمینژاد
مطلبی که میخوانید، متن سخنرانی سعید قاسمینژاد در نشست «مسئله براندازی؛ استراتژیها و تاکتیکها» است. این نشست با همکاری حزب «ایران نوین» و اندیشکده «مسائل ایران» در ۲۱ آوریل ۲۰۲۴ میلادی برابر با دوم اردیبهشت ۲۵۸۳ (۱۴۰۳) در شهر بریزبین استرالیا برگزار شد.
نقدی بر میزگرد «از خرابکاری شرافتمندانه تا خیزش محلهمحور»
ژیار کردستانی
توضیح «فریدون»: ژیار کردستانی که نام مستعار یکی از مخاطبان گرامی «فریدون» است، در نقد میزگرد «از خرابکاری شرافتمندانه تا خیزش محلهمحور» - منتشره در شماره ۶ که در اینجا نیز قابل مشاهده است - یادداشتی به «فریدون» فرستاد که عینا منتشر میشود.
ناصر کرمی
میراث ملی ایران در حساسترین مقطع تاریخ ایران؟ پوشیده نیست که میراث ملی ایران، اعم از تنوع زیستی و چشماندازهای طبیعی و آثار تاریخی و فرهنگی، در همه ۴۰ سال گذشته روندی کاهنده و رو به قهقرا داشته است. اما به اقتضای اوضاع کنونی، آنچه که در پیش رو است به نظر حتی نگران کنندهتر می آید.
جبهه فراگیر ایرانگرایان و مسیر پیروزی انقلاب ملی ایران
سعید قاسمینژاد
متن سخنرانی سعید قاسمینژاد در نشست "رهبری و آینده انقلاب ایران" در دانشگاه جرج میسون در ایالات متحده آمریکا به تاریخ ۱۹ فروردین ۲۵۸۲ (۱۴۰۲) است. در وبسایت نشریه «فریدون»، متن کامل این سخنرانی را از نظر میگذرانید.
به عنوان کسی که در دههی ۸۰ خورشیدی فعال دانشجویی بوده و سرکوب تمامعیار جنبش دانشجویی در فاصلهی سال ۸۸ تا ۹۰ را از نزدیک مشاهده کردم، در این مقاله میتوانم دستکم سه تفاوت عمدهی جنبش دانشجویی در دهه ۸۰ را با اعتراضات دانشجویان در این روزها بر بشمارم.
رضا عرب - علیرضا کیانی
اکنون ایران درگیری خیزشی ملی است که اگرچه بنا به ادعای نگارندگان در تاریخ پس از بهمن ۵۷ بیسابقه است، ولی دستگاه سرکوب جمهوری اسلامی در خاموشسازی آن ناتوان بوده است. چرا؟